Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Άδειες ανατροφής παιδιού και για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Το πλαίσιο εφαρμογής των διευκολύνσεων του νόμου για όλους τους εκπαιδευτικούς και το δικαίωμά τους για... λήψη άδειας ανατροφής τέκνου ρυθμίστηκε τελικά μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος είχε δεχθεί καταγγελίες από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς δεν είχαν αυτό το δικαίωμα, όπως οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Όπως αναφέρει η Αρχή, ήδη, από το 2010 είχε απευθυνθεί στο υπουργείο Παιδείας με έγγραφο, επισημαίνοντας το ελλιπές πλαίσιο για τη χορήγηση διευκολύνσεων ανατροφής τέκνου στους μη μόνιμους γονείς εκπαιδευτικούς.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σημειώνει ότι «με τα άρθρα 48- 54 του ν. 4075/2012, ενσωματώθηκε στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2010/18 για τη γονική άδεια, που προβλέπει γονική άδεια ανατροφής άνευ αποδοχών για περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων μηνών, η οποία αποτελεί ατομικό δικαίωμα κάθε γονέα». «Ο νόμος απαγορεύει κάθε δυσμενή μεταχείριση εργαζόμενου που γίνεται λόγω λήψης της εν λόγω αδείας, ο δε χρόνος απουσίας των εργαζομένων από την εργασία τους λόγω αυτής της γονικής άδειας λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας» προσθέτει.

Επίσης, η ανεξάρτητη Αρχή είχε επισημάνει στο υπουργείο ότι οι διατάξεις του εν λόγω νόμου εφαρμόζονται σε όλους τους εργαζόμενους γονείς, φυσικούς, θετούς ή ανάδοχους, που απασχολούνται στον ιδιωτικό, τον δημόσιο τομέα, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Έτσι, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας ρύθμισε το ζήτημα των διευκολύνσεων του νόμου για το σύνολο των γονέων εκπαιδευτικών, μόνιμων και συμβασιούχων, ανταποκρινόμενο στις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη
http://press-gr.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8997.html

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Ισότητα & Ανθρώπινα Δικαιώματα, με το Νίκο Σπιτάλα, υποψήφιο ευρωβουλευτή

Βοηθήστε τον αγώνα του Νίκου Σπιτάλα, στην ευρωβουλήNIKOS SPITALAS

Δημόσια κοινοποίηση  -  10:30 π.μ.
Γράφει στο http://spitalas.blogspot.com: Βοηθήστε τον αγώνα μου στις ευρωεκλογές 25 Μαίου: Ψηφοδέλτιο ΔΡΑΧΜΗ
Στηρίξτε τις προσπάθειες πολιτών που αγωνίζονται για Ανθρώπινα Δικαιώματα
Νίκος Σπιτάλας: Ανεξάρτητος, Ανένταχτος, Ακομμάτιστος Υπέρ των Νέων
undefined
ΔΡΑΧΜΗ
Υποψήφιος: Nίκος Σπιτάλαςhttp://spitalas.blogspot.com
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
http://europeansocialmovement.blogspot.gr
τηλέφωνο: 69 06 27 54 19 e-mail: spitalas@gmail.com
www.drachmi5.gr www.sos-sygapa.eu
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών των διαζυγίων και συνεργάζεται με άλλα κινήματα στο ευρωψηφοδέλτιο με τίτλο ΔΡΑΧΜΗ
Ο Νίκος Σπιτάλας, Καθηγητής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
είναι ο ιδρυτής του κινήματος και του συλλόγου ΣΥΓΑΠΑ.
Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη από προσφυγική οικογένεια, κατέχει πτυχία:
Αρχιτεκτονικής, Πολεοδομίας, Πληροφορικής, Μεταπτυχιακό Ανάπτυξης &
Οικονομίας, Διδακτορικό Αστικής Γεωγραφίας.
Έχει 100 δημοσιεύσεις και αγωνίζεται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παιδιών &
γονέων. Το διεθνές Ακαδημαϊκό έργο του παρουσιάστηκε σε 1000 έντυπα και
ηλεκτρονικά μέσα, σε δύο εγκυκλοπαίδειες και σε επιστημονικά περιοδικά.
Ψηφίστε στις 25 Μαΐου
ΔΡΑΧΜΗ - ΝΙΚΟΣ ΣΠΙΤΑΛΑΣ - Γράφει:
Κράτος πρόνοιας για όλους. Η οικονομία περνάει από τους ανθρώπους.
Θα βοηθήσω όλους και όλες που χρειάζονται ψυχολογική και δομική βοήθεια από το Κράτος. Θα δημιουργήσω σχολές γονέων, κοινωνικές υπηρεσίες, οικογενειακά δικαστήρια και οτι πρόσφορο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παιδιών και μεγάλων.
Η διαμεσολάβηση και οι πραγματογνώμονες θα είναι δωρεάν. Θα πληρώνονται από ευρωπαικά κονδύλια.
Γνωρίζω πως λειτουργούν τα κράτη στον υπόλοιπο κόσμο και θα φέρω από την Ευρώπη τα καλά στο θέμα αυτό.
Επίσης, όσον αφορά τους ανήμπορους, φτωχούς, δυστυχισμένους, άστεγους, άνεργους και ψυχικά ασθενείς, μπορώ να δημιουργήσω δομές για να τους στηρίξει.
Οι διατροφές θα πληρώνονται από το κράτος.
Οι μονογονείς, οι πολύτεκνοι, οι μη κατέχοντες θα έχουν πλήρη κάλυψη δωρεάν σε όλους τους τομείς (υγεία, παιδεία, κτλ). Θα διατεθούν μερίσματα και εδάφη για καλλιέργεια σε αγρότες και από τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων για την επαναλειτουργία του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας.
Θα οργανώσω ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.
Η Ευρώπη, θα βοηθήσει τα πέντε προσεχή χρόνια της θητείας μου. 28 χρόνια δράσης εθελοντικής δεν πρέπει να πάνε χαμένα. www.sos-sygapa.eu
Ψηφοδέλτιο ΔΡΑΧΜΗ.
Οχι άλλους ψήφους χαμένους.
http://spitalas.blogspot.com
ΣΧΟΛΙΑ:
Despoina Roumpidou ΑΠΛΑ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΟΥ + ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ + ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΈΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΌ ΕΦΌΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΚΌΨΟΥΝ, ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΊΣΟΥΝ!! ΓΝΩΡΊΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΆ, ΠΩΣ ΜΌΝΟ ΜΕ ΑΓΆΠΗ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ + ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

ΑΣ ΣΤΗΡΊΞΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ + ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ!!! ΝΙΚΟΣ ΣΠΙΤΑΛΑΣ = παράδειγμα γονέα + καθηγητή Πανεπιστημίου προς μίμιση για όλους μας!! ``````````````````````````````~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`` ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΙΚΟΛΑ + Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΖΊ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΕΠΊΠΕΔΟ!! ΝΑΙ, η ζωή έχει δυό πλευρές, για να επιλέξουμε αυτή που σαν υπάρξεις με αγάπη μας ταιριάζει!! ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ! ! !
Φωτογραφία του χρήστη Despoina Roumpidou. Στη ΔΡΑΧΜΗ επίσης, συμμετέχουν και άλλα μέλη του ΕΚΚ όπως ο καθηγητής Σταύρος μεταξάς. Στηρίξτε τις προσπάθειές τους.
http://spitalas.blogspot.gr/2014/05/25.html